Día 3: De Twain Harte a Los Ángeles (Sequoies National Park)

 El segon dia de ruta vam sortir de Twain Harte ben d'hora i amb un fred força important. La primera experiència a un motel va estar molt bé i fins i tot ens vam poder acomiadar del nostre "amic" Gregory.  La idea era anar cap a Los Ángeles passant el dia al Sequoia National Park... forces quilòmetres però amb la idea de dinar al Parc el era tot viable... La ruta fins al segon Parc Nacional va anar per una petita carretera anomenada La Grange Road que creuava uns camps de blat daurats espectacular. Només portàvem dos dies recorrent Califòrnia i ja estàvem meravellats amb la varietat de paisatge que estàvem contemplant.

L'arribada al Sequoia National Park la vam fer per Big Stump Entrance per la qual cosa el primer que vam visitar és Kings Canyon (els dos parcs nacionals estan units) i el primer gran arbre que vam poder contemplar és el General Grant, un arbre immens que impressionava. La visita a les sequoies es fa per camins ben pavimentats que passen per boscos, sequoies caigudes i en els que hi ha panels explicatius de com era la vida en aquests boscos, perquè són tan alts o la importància dels incendis en el creixement d'aquests grans arbres. Realment el sistema de parcs nacionals dels EEUU impressiona... 

Les sequoies acostumen a estar agrupades per boscos de diferent temàtica: un on els arbres tenen nom dels estats americans, un altre que porten el nom dels presidents dels EEUU i el bosc més important de tots, el Giant Forest, on estan els arbres més grans i espectaculars pel volum de concentració d'arbres. Realment el paisatge és preciós i el parc ens sorpren més del que esperàvem. 

Dinem a una zona de picnic enmig d'un bosc camí de Giant Forest, on vam poder veure la joia de la corona del parc, el General Sherman que és considerat l'arbre més voluminós del món. Aquesta zona realment està força massificada, però això no li resta espectacularitat al bosc ni a aquests arbres gegants de més de 80 metres. 

Vam sortir del Parc Nacional després d'unes quantes hores direcció a Los Ángeles, previ pas per Allensworth, una petita població a la plana californiana que té una curiosa història. El camí fins allà passa per muntanyes i una zona de plantacions de fruiters monotones amb carreteres rectilínies... Enmig de tot això està Allensworth, un lloc històric de California que és un petit poble


museu. Arribem a aquest lloc força tard i no hi ha ningú... el passeig pel petit poble museu amb cases de fusta, botigues reconstruídes, etc. és molt maca. Allensworth és important perquè es tracta de la primera comunitat negra lliure de Califòrnia i una de les primeres dels EEUU, això és, un poble de majoria de població negra que es governa a si mateixa i funciona com qualsevol altre poble dels EEUU. Ara mateix aquest lloc està deshabitat perquè l'antiga Allensworth es va fer en una zona molt àrida i amb problemes d'aigua, però tots els habitatges estan historiats i es pot saber qui hi vivia a cada lloc i quina era la seva professió, d'on venien, etc.

Un cop feta aquesta parada vam dirigir-nos cap a Los Ángeles a través de la Interestatal 5 que després de 3 hores ens portaria al nostre hotel les dues properes nits, el Orange Drive Hostel, al barri de Hollywood a dues passes del Passeig de la Fama, un lloc amb solera ja que pel que explicaven havia comptat en la seva època de residència d'actors amb alguna presència de l'època daurada. La situació del hostel era immillorable certament però hem de dir que tot i ser dels allotjaments més cars no va ser ni de lluny el millor dels que vam tenir al llarg del viatge.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Costa Oest dels EEUU: Preparació d'un viatge mític

Dia 7: Cañón del Sumidero i Chiapa de Corzo

Dia 9 (De Palenque a Mérida en bus) i dia 10 (Ruta per la Riviera Maya)